FRI FRAKT OVER KR 500,- vårsalg

Skjønnhet |

14 Mar

Foto: HINDA FAHRE
Skjønnhet |

14 Mar

Hvordan bremse hudens aldringstegn

Noen faktorer som synkende østrogennivå som fører til slapp hud samt genetikk som påvirker hudens aldring, kan vi dessverre ikke kontrollere. Det er imidlertid også flere ytre påvirkninger som medvirker til hvordan hudens eldes, og med riktig fokus kan dette utgjøre en vesentlig forskjell på hudens utseende.
Av: Sonja Wigert
Mine 3 beste tips!
#1: Fokuser like mye på hva du putter i kroppen som på hva du putter på huden.

Huden er kroppens største organ, og ditt kosthold vil direkte påvirke hvordan huden din eldes.

 • Ta et vitamin D supplement.

 

 • Spis rikelig med omega-3 fettsyrer. Helst bør de komme fra naturlige kilder som olivenolje, linfrø og fet fisk. Fiskeoljetilskudd er en annen god kilde som bidrar til å beskytte hudens fuktighetsbarriere. Dette er det beskyttende øverste laget av huden som holder på fuktigheten i huden, men som har en tendens til å bli tynnere med alderen og forårsake tørr hud. Tar du tran – vil du få i deg både D-vitamin og omega-3 fettsyrer.

 

 • Drikk vann - i alle sine former - hele dagen lang, minimum en liter om dagen. Trener du mye, trenger du mer. Grønn te og kaffe er ok, men reduser alkoholinntaket. Rødvin inneholder gunstige antioksidanter, men det kan også utvide blodårene og bidra til rødmusset ansikt, og i noen tilfeller forårsake en hudbetennelse, Rosacea, som har en tendens til å ramme kvinner midt i livet.

 

 • Reduser kraftig inntaket av bearbeidet mat og sukker (husk at vin inneholder mye sukker, en annen grunn til å redusere alkoholinntaket). Sukker fremmer inflammasjon, en biokjemisk prosess som skader den normale produksjonen av hudceller.
# 2: Halver soleksponeringen.
 • UV-eksponering er den fremste årsaken til aldring av huden. Solen skader nemlig elastinet og fører til tap av kollagen. Dette gir slappere hud og rynker. Solen forårsaker i tillegg en ujevn hudtone og grovere hud og er den viktigste årsaken til hudkreft. Husk at UVA-strålene er like sterke på vinteren som sommeren. UVA er strålene som i størst mulig grad forårsaker aldring av huden.

 

 • Bruk solfaktor! Bruk en hel spiseskje med solkrem med en SPF 30 i ansiktet og spre det til nakken og ørene.

 

 • Har du en tendens til å glemme solbeskyttelse, eller er du ikke så glad i å bruke det i vinterhalvåret; sørg i det minste for å bruke makeupprodukter og fuktighetskremer med innebygget beskyttelse. Du vil ikke få den optimale mengden SPF, men du sikrer i det minste at du er beskyttet i det daglige, og det er mye bedre enn å gå uten.

 

 • Om sommeren; gå på skyggesiden av gaten eller sitt med ryggen til solen. Liker du å trene ute, gjør dette tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen. Hvis du kan, unngå solen mellom klokken 10 og 16, når UV-strålene er sterkest.
#3: Bruk tid - ikke nødvendigvis masse penger - på en smart hudpleierutine morgen og kveld.

Hudpleie trenger ikke være komplisert, men det kreves de rette grunnleggende produktene. På dagtid, betyr dette først og fremst å benytte solbeskyttelse. Din kveldsrutine er vel så viktig, da det er om natten, mens du sover at huden jobber med å fornye seg. Gode hudprodukter vil hjelpe denne prosessen.

 • Start hver dag med solfaktor, i form av krem eller makeup, selv om du stort sett skal være inne.

 

 • Fjern all sminke og vask alltid huden før du legger deg. Hele dagen er huden din påvirket av kjemikalier i luften som bryter ned kollagenet og forårsaker andre skader. Hvis du ikke vasker ansiktet før du legger deg, vil eksponeringen av miljøgiftene fortsette gjennom natten. Velg for eksempel en rens med fruktsyre som gir ekstra effekt.

 

 • Etter rens påfør et serum, og en god, rik fuktighetskrem. Sov på en ren pute, som du skifter i allefall hver uke.

 

 • Du trenger ikke nødvendigvis bruke masse penger for å få effektive produkter. Se etter annerkjente merker som gjør omfattende forskning, og velg gjerne økologisk og naturlig. Fordi alles hud er unik, må du prøve deg litt frem for å finne de perfekte produktene for deg. En fin huskeregel er å gjøre små endringer i din hudpleierutine 4 ganger i året, ved begynnelsen av en ny sesong. Om sommeren har huden din behov for lettere produkter enn på vinterstid.

 

Klem fra Sonja

 

Beklager

Vi klarte ikke å finne noe som matchet søket ditt.

Kanskje du ønsker å besøke en av disse sidene:

Refiner søk