Fri frakt over 500,- vårsalg

Skjønnhet |

19 Mar

Foto: hinda fahre
Skjønnhet |

19 Mar

Hello spring! Er huden din klar for våren?

Det er fantastisk deilig, men etter en vinter pakket inn i ullpledd og masse klær trenger du kanskje en liten boost for å bli klar for å vise deg frem i vårsolen. Her får du tre gode tips til huden som jeg sterkt anbefaler å ta med seg inn i våren.
Av: Sonja Wigert
1. Peeling

Peeling av huden er en essensiell del av din hudpleierutine. Hudcellene våre er i konstant bevegelse opp fra basalcellelaget, der de nye hudcellene produseres. På vei oppover mot hudoverflaten mister cellene kjernene sine og dør. Døde hudceller har som funksjon å danne et beskyttende lag mot omverdenen, men dersom laget av døde hudceller blir for tykt vil huden se grov og gusten ut og aktive hudpleiende ingredienser du smører på huden vil trekke dårligere inn. I tillegg vil porene fortere tettes og urenheter oppstår raskere.

Ved peeling av huden fremmer du hudfornyelsen og huden ser frisk og sunn ut. I tillegg settes blodsirkulasjonen i gang og huden ser umiddelbart freshere ut. Peeling er altså det beste trikset når du ønsker litt ekstra glød på 1-2-3.

Soleksponering gjør at døde hudceller produseres raskere, det er derfor ekstra viktig å være flink med peeling gjennom våren og sommeren. Jeg pleier å anbefale peeling 2-3 ganger gjennom vår og sommerhalvåret, og noe sjeldnere gjennom vinteren. Eir har to forskjellige peelinger, en scrub og en enzyme peeling, som kan brukes hver for seg eller sammen.

2. Solbeskyttelse

Solen; den som varmer og føles så ubeskrivelige deilig etter en lang vinter. Endelig kan vi hige etter en gylden farge på den melkehvite vinterhuden. Dessverre, og jeg sier dessverre. For den flotte, gode solen som varmer og føles så deilig på kroppen, er også hudens største fiende.

Ca 80 % av hudens aldring skyldes eksterne faktorer som sollys og ulike former av forurensning. Kun 20 % skyldes indre faktorer som gener, stress, hormoner og immunsystem.

UVA-stråler; dette er de ALDRENDE strålene. De ødelegger bindevevet slik at huden mister sin spenst og elastisitet og det dannes rynker. De gjør melaninet (fargestoffet) som allerede er dannet i huden, mørkere. UVA-stråling kan også føre til skader på de elastiske fibrene i huden, og arvestoffet (DNA), som kan føre til hudkreft. Rødhet i huden etter soleksponering er et tegn på skade av DNA.

I Norge om sommeren utgjør UVA ca 98 % av UV-strålingen. Disse strålene er sterke gjennom hele året, og penetrerer gjennom glass. Du er derfor ikke trygg selv om du sitter i bilen eller inne på et kontor med vinduer.

UVB-stråler; dette er strålene som først og fremst gjør huden BRENT. Strålene skader overhuden og danner frie radikaler som forandrer hudcellenes arvemateriale (DNA). Disse strålende gir rødhet og solforbrenninger i huden og kan utvikle tilfeller av hudkreft. SPF i solkrem måler kun graden av UVB-beskyttelse. Ved kjøp av solkrem er det derfor viktig å forsikre seg om at den har et bredspektret filter som også beskytter godt mot UVA. Det står alltid spesifisert på solkremen når inneholdet beskytter mor både UVA og UVB.

UVC-stråler; er de farligste og kraftigste strålene, men blir heldigvis stoppet av ozonlaget.

Hjemmeprodukter og hudpleie

Når 80 % av aldring skyldes ytre faktorer er det mye du kan gjøre for å ta vare på huden din, og det beste av alt er at det er veldig enkelt.

Det beste du kan gjøre for din hud er å ha daglige hudpleierrutiner med produkter som inneholder aktive ingredienser. Ved bruk av antioksidanter (vitamin A, C og E) og høy solfaktor hindres frie radikaler i å ødelegge og å lage ubalanse i cellene våre, som også kan føre til kreft.

Gå til innkjøp av serum som inneholder C vitamin på dagtid sammen med en høy faktor og du kan være ute med god samvittighet når de første solstrålene titter frem.

3. Selvbruning

Et magisk våpen for å få litt etterlengtet glød uten eksponering av UV-stråler.

Peel huden godt før du jevnt påfører selvbruningen, og jeg garanterer deg en fin og jevn hudtone. Det finnes mange gode selvbruningsprodukter på markedet og jeg vil skrive mer om dette senere når sommeren nærmer seg.

Nyt våren!

Klem Sonja

 

Flere Stories
Skjønnhet |

3 Apr

Vet du egentlig hvilken hudtype du har?

I løpet av mine år som hudterapeut, opplevde jeg ofte at klientene mine hadde en helt feil oppfatning av hvilken hudtype de hadde. Dette fører ofte til at man bruker feil produkter, som igjen kan føre til en forverring av huden.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

14 Mar

Hvordan bremse hudens aldringstegn

Noen faktorer som synkende østrogen nivå og som fører til slapp hud samt genetikk som påvirker hudens aldring, kan vi dessverre ikke kontrollere. Det er imidlertid også flere ytre påvirkninger som medvirker til hvordan hudens eldes, og med riktig fokus kan dette utgjøre en vesentlig forskjell på hudens utseende.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

4 Feb

Supermat: Chiafrø

Chiafrø er en rik kilde til næringsstoffer og antioksidanter, og inneholder samtidig få kalorier. Her får du en liten innføring i næringen til chiafrø, samt oppskriften til den perfekte chia-frokosten.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

26 Jan

Hvordan forebygge – og redde – tørr vinterhud?

Vinteren er tiden for deilige skiturer og rolige peiskvelder inne. En koselig tid, men også en tid som kan være veldig utfordrende for huden vår. Still forberedt – og la denne vinteren bli den beste for huden din!
LES ARTIKKELEN