Fri frakt over kr 500,- vårsalg

Lip balm for myke lepper
Skjønnhet |

23 Sep

Foto: Elle fure
Skjønnhet |

23 Sep

6 råd for å redde tørre vinterlepper

Når nettene blir lange og kulda setter inn, er det lett å gå i fella for tørre vinterlepper. Men selv om gradestokken synker og antall peiskvelder øker, er du ikke pålagt å plages med tørre, sprukne lepper i flere måneder fremover. Vi har samlet seks råd for å redde ansiktets mest utsatte område.
Av: Elle Fure

Kombinasjonen kuldegrader og tørt inneklima er en sikker oppskrift for tørre lepper. I tillegg er huden på leppene fem ganger tynnere enn ellers i ansiktet, og har ingen naturlig beskyttelse i form av fett og vann, slik som andre deler av kroppen. For å unngå tørre lepper om vinteren er det derfor ekstra viktig å gi de godt med fukt og pleie. Men vær obs! Å fukte leppene ved å slikke dem er ikke løsningen. Da fjerner du fettstoffer og gjør problemet verre.

1. HOLD DEG HYDRERT

Dette har du hørt før, men vi sier det igjen: drikk masse vann! Myke, fuktige lepper begynner innenifra, så hold kroppen godt hydrert i hele vinter. To-tre liter vann om dagen er legenes anbefaling.

2. DEKK TIL MUNNEN

Denne er enkel: dekk til nedre del av ansiktet når du er ute om vinteren – spesielt på vindfulle dager.

3. SKRUBB LEPPENE

Skrubb leppene med jevne mellomrom for å fjerne tørre, døde hudflak. Visste du at vår Blueberry Face Scrub er mild nok til å brukes på leppene? Den inneholder naturlige skrubberkorn fra jojoba og cellulose som rengjør og tar bort døde hudceller. Du kan også enkelt lage din egen skrubb med ingredienser du har på kjøkkenet. Alt du behøver er brunt sukker, vann, salt og honning.

4. INVESTER I EN LUFTFUKTER

Varm og tørr inneluft bidrar til tørre lepper. Skaff deg en luftfukter til soverommet, slik at leppene dine får sjansen til å reparere seg om natten. Dette er en spesielt god idé dersom du puster gjennom munnen når du sover, da denne vanen øker sannsynligheten for tørre lepper.

5. BRUK LIP BALM

En mykgjørende, pleiende og beskyttende lip balm hjelper å tilføre fukt til tørre lepper. EIRs Rosehip Lip Balm inneholder blant annet olje fra nyperose, som er rik på omega-3 og -6, og gir næring til tørre lepper. I tillegg til nyperose har Rosehip Lip Balm også oljer fra havre. Disse forbedrer hudbarrieren og beskytter mot oksidativt stress fra miljøet.

6. SLUTT Å RØYKE

Det er mange gode grunner til å slutte å røyke, og tørre lepper er én av dem. Røyk irriterer den sensitive huden rundt munnen, noe som gjør at leppene blir uttørket og øker sjansene for at de sprekker. Leppene finner fort tilbake til normal fuktbalanse etter man har sluttet å røyke.


EIR Rosehip Lip Balm
EIR Rosehip Lip Balm med rapsolje
Photograpy:  Hinda Fahre


 

Flere Stories
Skjønnhet |

5 Nov

Slik vet du hudtypen din

Er du usikker på om du har tørr, fet eller normal hud? Da er du ikke alene. Heldigvis er det ikke noe hokus pokus å finne ut hvilken hudtype du har. Her finner du svaret.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

10 Sep

Her er høstens beste ansiktsmaske!

Store strikkegensere og stearinlys hører høsten til, men med sesongskifte og kjølig luft kommer også tørr hud som trenger godt med fuktighet og pleie. Vår nye ansiktsmaske med mykgjørende oljer fra havre og raps gir høsthuden din den oppmerksomheten den trenger.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

19 Mar

Hello spring! Er huden din klar for våren?

Det er fantastisk deilig, men etter en vinter pakket inn i ullpledd og masse klær trenger du kanskje en liten boost for å bli klar for å vise deg frem i vårsolen. Her får du tre gode tips til huden som jeg sterkt anbefaler å ta med seg inn i våren.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

14 Mar

Hvordan bremse hudens aldringstegn

Noen faktorer som synkende østrogen nivå og som fører til slapp hud samt genetikk som påvirker hudens aldring, kan vi dessverre ikke kontrollere. Det er imidlertid også flere ytre påvirkninger som medvirker til hvordan hudens eldes, og med riktig fokus kan dette utgjøre en vesentlig forskjell på hudens utseende.
LES ARTIKKELEN