Fri frakt over kr 500,- vårsalg

Skjønnhet |

30 Aug

Foto:  SONJA WIGERT NÆSS
Skjønnhet |

30 Aug

Hjemmelaget smoothies med høstbær

Høsten er bærplukkingstid! Hva er vel deiligere enn å komme seg ut i skogen i den friske luften og høste av naturens egen supermat? Skogen har en helt egen stemning , og er en fantastisk kilde til meditasjon og avkobling.
Av: Sonja Wigert

Finner du ingen bær i skogen nær deg, er sannsynligheten stor for at du kan plukke med deg ferske kvalitets bær i butikkhyllene nå. Benytt deg av muligheten og si hei til en sunn høst! Ville bær er både rikere på smak og helsekraft enn bær som er beskyttet ved sprøyting og beriket med kunstgjødsel.

Alle bær har store helsefordeler, men her er to favoritter akkurat nå:

Blåbær:

Blåbær er en vitaminbombe og har flere helsebringende fordeler. Blåbær er på ti-på-topp-listen over de mest antioksidantrike matvarene vi har, og er også rik på vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber. Blåbær inneholder også masse antocyaniner, plantefargestoffet som gir den blå fargen. Disse kan forebygge kreft og redusere betennelsesnivået i kroppen. De kan også forebygge, og til og med bremse, utviklingen av aldersbetingede øye- og hjertesykdom.

Multer:

Multer har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Multer en også en kilde til vitamin E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, samt en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og er avgjørende i forsterutviklingen. Multer har i tillegg et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

Supre i smoothies

Fordi jeg elsker smoothie, og aller helst til frokost, har jeg to favoritter med henholdsvis blåbær og multer som hovedingrediens. Begge to er raske å lage, krever få ingredienser og gir en skikkelig god start på dagen:

Blåbærdrøm:

1 stk banan (gjerne frossen)

2 dl blåbær (aller helst nyplukkede)

2 dl yogurt naturelle

2 dl blåbær Biola

Bland gjerne inn inn 1 SS solsikkekjerner og topp med kokkos, for en god dose gode fettstoffer.

Jeg velger frossen banan for å få smoothien kald nok, og fordi bærene jeg bruker ofte er nyplukket og ferske, men et godt alternativ er selvsagt fryste bær eller isbiter.

Multesmoothie:

1,5 dl Multer

2 dl Yogurt naturelle

1 dl mandelmelk (gjerne lett søtet)

1,5 banan (gjerne frossen)

Ønsker du smoothien søtere, kan noe av yogurten erstattes med vaniljeyogurt, eller eventuelt litt vaniljesukker.

I multer finnes masse små stener. Det er disse som gjør at multer er rike på kostfiber, som er viktig for en god fordøyelse. Av og til kan det likevel være mer fristende å unngå stenene i smoothien. Når jeg lager denne smoothien til gjester, pleier jeg å lage den litt tynnere i konsistensen, slik at jeg enkelt får silt av stenene før servering.

 

 

Høstklem fra Sonja

 

Flere Stories
Skjønnhet |

3 Apr

Vet du egentlig hvilken hudtype du har?

I løpet av mine år som hudterapeut, opplevde jeg ofte at klientene mine hadde en helt feil oppfatning av hvilken hudtype de hadde. Dette fører ofte til at man bruker feil produkter, som igjen kan føre til en forverring av huden.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

19 Mar

Hello spring! Er huden din klar for våren?

Det er fantastisk deilig, men etter en vinter pakket inn i ullpledd og masse klær trenger du kanskje en liten boost for å bli klar for å vise deg frem i vårsolen. Her får du tre gode tips til huden som jeg sterkt anbefaler å ta med seg inn i våren.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

14 Mar

Hvordan bremse hudens aldringstegn

Noen faktorer som synkende østrogen nivå og som fører til slapp hud samt genetikk som påvirker hudens aldring, kan vi dessverre ikke kontrollere. Det er imidlertid også flere ytre påvirkninger som medvirker til hvordan hudens eldes, og med riktig fokus kan dette utgjøre en vesentlig forskjell på hudens utseende.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

4 Feb

Supermat: Chiafrø

Chiafrø er en rik kilde til næringsstoffer og antioksidanter, og inneholder samtidig få kalorier. Her får du en liten innføring i næringen til chiafrø, samt oppskriften til den perfekte chia-frokosten.
LES ARTIKKELEN