Fri frakt over kr 500,- vårsalg

null
Skjønnhet |

4 Feb

Foto: Sonja Wigert
Skjønnhet |

4 Feb

Hva er trygge skjønnhetsprodukter ved amming?

Dessverre er ikke begrensningene helt over selv om babyen er ute, og det finnes lite informasjon om dette temaet. Det kan være lett å bli usikker på hva som er trygt å smøre på, eller injisere i huden, i perioden hvor du ammer.
Av: Sonja Wigert
null
Skjønnhet |

4 Feb

Skjønnhet |

4 Feb

Hva er trygge skjønnhetsprodukter ved amming?

Dessverre er ikke begrensningene helt over selv om babyen er ute, og det finnes lite informasjon om dette temaet. Det kan være lett å bli usikker på hva som er trygt å smøre på, eller injisere i huden, i perioden hvor du ammer.
Av: Sonja Wigert
 

ENDELIG ferdig med graviditeten, og alle restriksjoner som følger med når det kommer til skjønnhetspleie. Jeg har skrevet om dette i denne tidligere artikkelen.

Husk at du har babyen din mye hud mot hud. Det kan derfor være lurt å velge produkter uten for mye lukt, og aller helst naturlige, slik at de er så milde som mulig for babyen din. Her kan jeg trygt anbefale EIR sine produkter.

Når det kommer til mer avanserte, profesjonelle skjønnhetsbehandlinger i klinikk, er rådene som gis basert på føre var prinsippet – da man ikke vet i hvilken grad, og i det hele tatt om,  produkter tas opp i morsmelken. Av etiske grunner, forskes det naturlig nok ikke på gravide eller ammende. Anbefalingene som gis til ammende kvinner, er derfor meget strenge, og så får du selv ta en avgjørelse på hva du ønsker. Det jeg kan si med sikkerhet – er at vi som jobber med avanserte behandlinger, er langt mindre restriktive med oss selv enn anbefalingene vi går ut med til kundene våre.  Dette fordi vi har mye kunnskap om produktene og kjenner til prosessene i huden. Mitt råd er derfor; ikke vær hysterisk, men følg magefølelsen på hva som føles riktig for deg.

Jeg vil anbefale deg å lese denne guiden som kan gi deg en liten pekepinn på hva du bør tenke på mens du ammer.

Som ammende mor har jeg et sterkt behov for å føle meg litt fin, midt oppi søvnmangel, bæsjebleier og rot.  Etter endt graviditet, var det viktig for meg og fortest mulig føle meg som meg selv igjen. Jeg er bevisst, men langt fra hysterisk på hva jeg påfører huden og kroppen min.  Jeg sier ikke at jeg nødvendigvis har tatt de riktige valgene, men med all kunnskapen jeg har om skjønnhet, kan dette kanskje være en liten guide til hva du selv bør tenke på i ammeperioden.

  • Jeg benytter i størst mulig grad naturlig eller økologisk hudpleie i det daglige, både på kropp og ansikt. Da slipper jeg å nilese ingredienslister, fordi jeg kan være sikker på at ingrediensene er trygge for babyen min. Som tidligere nevnt, tenker jeg ikke bare på muligheter for at ingredienser kan overføres til morsmelken, men også på det faktum at babyen min ligger mye hud mot hud og mye kinn mot kinn når jeg bærer henne. Da er det viktig med produkter som er milde mot huden og ikke lukter for  sterkt. Jeg elsker alle produktene fra EIR! De har fantastiske peelinger og gode renseprodukter som rengjør godt i dybden uten behov for sterkere kjemiske stoffer.

  • Jeg nøler ikke med å lakkere negler, eller farge håret – men unngår å gjøre dette tett opptil babyen min.

  • Jeg benytter selvbruningsprodukter, men unngår områder rundt brystvortene.

  • Når det kommer til profesjonelle behandlinger, benytter jeg meg av peelinger i hudpleieklinikker, selv om disse inneholder ulike syrer (som salisylsyre, mandelsyre og glykolsyre). Disse er på huden i minimal tid – slik at risiko for at dette overføres til brystmelk er minimal. Jeg får også utført behandlinger med mesoterapi og mikroneedling, men er bevisst på produktene som sluses ned i huden.

  • Injeksjoner med Botox og Fillers som for eksempel restylane og juverderm, unngår jeg fullstendig. Enkelte eksperter mener dette er trygt såfremt man unngår amming i 1 – 3 døgn (avhengig av hvem du spør). For min baby, som er avhengig av pupp på kveldene – har ikke dette vært aktuelt.

 

Ellers bruker jeg permisjonstiden til å gå lange turer, og være bevisst på et sundt kosthold med mye grønnsaker og omega 3. Dette har som kjent også god innvirkning på hud og skjønnhet, som igjen bidrar til at du føler deg bedre og har mer overskudd  :)

 

Klem fra Sonja

 

Hva er trygge skjønnhetsprodukter ved amming?

Fri frakt over kr 500,- vårsalg