Fri frakt over kr 500,- vårsalg

Skjønnhet |

4 Apr

Skjønnhet |

4 Apr

Bli kjent med Sonja - vår skjønnhetsredaktør

Med en litt problematisk hud i tenårene, begynte Sonja å gå til hudterapaut allerede som 16 åring. Med rask forbedring i huden ble hun fascinert av hvor viktig riktig pleie var for god hudhelse – og ikke minst hvor viktig en fin hud var for selvbildet.

35 år gamle Sonja Wigert Næss vokste opp i Bærum med mor, far, sin to år yngre søster og en liten hund. Når tiden var inne for å ta videre utdanning, stod valget mellom jus og hudpleieskole. Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at vår skjønnhetsredaktør valgte sistnevnte – og hun har ikke angret et sekund.

– Utdannelsen min tok jeg på Hudpleieakademiet i 2003. Siden den gang har jeg rukket å drive to hudpleieklinikker, før jeg startet i min nåværende jobb som SPA-sjef på et av Norges flotteste fjellhotell; Norefjell Ski og Spa. Det blir en del pendling, men jeg elsker jobben min!

Sonja pendler nemlig til Norefjell fra Oslo, der hun bor med kjæresten sin. De har nettopp solgt leiligheten sin på Briskeby, og bruker tiden på å forberede innflytting i den nye eneboligen de har kjøpt på Nesøya i Asker.

– Det er et nytt kapittel i livet som jeg tror vil bli veldig fint, og jeg gleder meg veldig, sier hun.

Hudhelse er en viktig investering

Som nevnt, så var det en små-problematisk hud i tenårene som var det første møtet med hud og skjønnhet. På samme tid ble Sonja mer bevisst på å ta vare på, ikke bare huden, men hele kroppen, innenfra.

– Jeg opplevde en tydelig forbedring på urenheter bare ved å spise sunnere, og ved å gi kroppen de vitaminene den trenger gjennom et kosthold med mye frukt og grønt, samt riktige fettstoffer, sier hun.

Hun avslører også hudpleierutinen sin for oss.

– Jeg er opptatt av å rengjøre huden min godt, både morgen og kveld, før jeg påfører serum og krem. Peeling og ansiktsmaske to ganger i uken er også et must, sier hun og forteller at hun gjør en dypere salongbehandling omtrent én gang i måneden. For tiden er microneedling og Venus Freeze favorittene hennes.

– Jeg ser på hudhelse som en viktig investering, og bruker gjerne mindre penger på klær for å prioritere huden. Har jeg en fin og glødende hud, kan jeg ha på meg nesten hva som helst, og fortsatt føle meg fin!

Ta vare på huden i hverdagen

Vi kan ikke annet enn å utnytte sjansen til å spørre om gode råd til å ta vare på huden i hverdagen, når vi intervjuer skjønnhetsredaktøren vår for å bli bedre kjent henne – og Sonja deler gjerne sine tre beste tips med oss:

  1. Rens huden godt hver morgen og kveld – selv de dagene du ikke bruker makeup. Du kan bruke hundrevis av kroner på en fantastisk krem, men dersom du ikke får fjernet laget med skitt og forurensning på huden før påføring, vil effekten av kremen være minimal da den ikke får trukket inn i huden.
  2. Bruk serum! Serum bruker du før du påfører din dag/nattkrem. Med sin tyntflytende konsistens penetrerer et serum dypere ned i huden og jobber med hudforbedring.
  3. SPF! 80 prosent av hudens aldring er forårsaket av UV stråler. Beskytt derfor huden din daglig, også når det er overskyet. Jeg anbefaler minimum solfaktor 30 i din dagkrem – og gjerne også i din makeup.

 

 

 

Flere Stories
Skjønnhet |

3 Apr

Vet du egentlig hvilken hudtype du har?

I løpet av mine år som hudterapeut, opplevde jeg ofte at klientene mine hadde en helt feil oppfatning av hvilken hudtype de hadde. Dette fører ofte til at man bruker feil produkter, som igjen kan føre til en forverring av huden.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

14 Mar

Hvordan bremse hudens aldringstegn

Noen faktorer som synkende østrogen nivå og som fører til slapp hud samt genetikk som påvirker hudens aldring, kan vi dessverre ikke kontrollere. Det er imidlertid også flere ytre påvirkninger som medvirker til hvordan hudens eldes, og med riktig fokus kan dette utgjøre en vesentlig forskjell på hudens utseende.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

4 Feb

Supermat: Chiafrø

Chiafrø er en rik kilde til næringsstoffer og antioksidanter, og inneholder samtidig få kalorier. Her får du en liten innføring i næringen til chiafrø, samt oppskriften til den perfekte chia-frokosten.
LES ARTIKKELEN
Skjønnhet |

26 Jan

Hvordan forebygge – og redde – tørr vinterhud?

Vinteren er tiden for deilige skiturer og rolige peiskvelder inne. En koselig tid, men også en tid som kan være veldig utfordrende for huden vår. Still forberedt – og la denne vinteren bli den beste for huden din!
LES ARTIKKELEN