FRI FRAKT OVER KR 500,- vårsalg

Skjønnhet |

29 Jun

Foto: HINDA FAHRE
Skjønnhet |

29 Jun

Slik lager du egen ansiktsmaske

Hjemmelagde ansiktsmasker er et supert alternativ til dyre produkter. I tillegg får du et helt naturlig produkt. Og det beste av alt – ingrediensene finner du til en rimelig penge i matbutikken.
Av: Sonja Wigert

Før du påfører en ansiktsmaske, anbefaler jeg alltid å rense huden godt, og gjerne skrubbe huden forsiktig med en peeling, eller eventuelt en frotteklut. En ren hud gjør at de gode ingrediensene av masken får virke optimalt på huden.

 

Hvis du har sensitiv hud, anbefaler vi at du er litt forsiktig med maskene og vasker av med en gang du føler ubehag.

 

Dette er mine favoritt-ansiktsmasker:

Fuktighetsgivende og mykgjørende maske
Photograpy: Nina Skalsted

Honning er en fantastisk fuktighetsingrediens som huden din vil elske!

Mange økologiske hudpleieprodukter har honning som en viktig ingrediens i sine ansiktsmasker. I tillegg til at honning bidrar til å gjøre huden myk og fuktig, virker den også antibakteriell og demper hudirritasjoner. Blandet med melk, bidrar melkesyre, aminosyrer og vitamin A og D i melken, til å fjerne døde hudceller, samt roe med en tørr og irritert hud.
 
Ingredienser:
2 ss. honning
2 ts. helmelk
 
Bland honning og melk i en liten bolle og varm blandingen i et vannbad. Masser blandingen på huden og la masken virke i 10-15 minutter før du skyller av med lunkent vann.

 

Anti age maske
Photograpy: Nina Skalsted

Avokado inneholder en rekke essensielle fettsyrer, antioksidanter og vitaminer, noe som er supert for tørr hud. Forskning viser at avokadoolje kan øke produksjonen av kollagen, som avtar etter hvert som vi blir eldre. I tillegg virker avokado beroligende på en sensitiv hud.

 

Ingredienser:

1 avokado

1 ss. honning

 

Mos en avokado i en bolle, tilsett 1 ss. honning og bland sammen. La masken virke på huden i 15 minutter før du skyller av med lunkent vann.

 

Beroligende maske for en sensitiv eller solbrent hud

 

Photograpy: Nina Skalsted

Aloe Vera er kjent for sine lindrende og fuktighetsgivende egenskaper, og virker i tillegg antiinflammatorisk. Denne masken er min favoritt etter en lang dag ute i solen. Jeg vil anbefale å kjøpe Aloe Vera i en helsekostforretning.


 
Ingredienser:
1 liten ss. aloe vera- gele
½ Avokado
1 ts. mandelolje
 
Mos avokado og tilsett aloe vera og mandelolje. Bland godt og påfør på ren hud. La masken virke i 10-15 minutter, og skyll av med lunkent vann.

 

Lykke til!

Klem fra Sonja

 

Beklager

Vi klarte ikke å finne noe som matchet søket ditt.

Kanskje du ønsker å besøke en av disse sidene:

Refiner søk